En roadtrip som är riktigt trevlig att göra är en genom Europas länder. Vem som helst kan bila i Europa eftersom det inte behöver kosta mycket pengar alls. I vår kommer vi få se duon Berg och Meltzer göra precis en sådan här bilresa.

6240074-0a34c86f-9fd9-4f4f-81aa-589644d73ee7

Visst är det härligt att åka på roadtrip. Förutom att man får tillbringa mycket kvalitetstid med de man reser med, har man även en väldigt mycket större flexibilitet när det kommer till var man ska och var man ska stanna. I våras kunde vi följa Carina Berg och Christine Meltzer i ett tv-program på Kanal 5 när de var ute på roadtrip i USA. Folk älskade deras roadtripäventyr så pass mycket att de nu kommer tillbaka i ett nytt program där de istället åker runt i Europa. De kommer att besöka Italien, Grekland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Spanien. Läs mer.

Billigt och flexibelt

Att åka på en roadtrip i Europa är ett bra tips när det kommer till valet av var man ska åka. Ska man till exempel åka till USA måste man ju faktiskt flyga dit först, men väljer man Europa kan man ta bilen direkt från Sverige. Dessutom har Europa så mycket mer att bjuda på även om man väljer att hålla sig inom Sveriges gränser. Något annat som är oerhört bra med att bila i Europa är att det inte behöver bli speciellt dyrt. I Aftonbladet kan man exempelvis läsa om två killar som gjorde en budgetroadtrip och besökte 18 länder på 12 dagar. De hade en tajt budget på mindre än 7 000 kronor per person. Har man en så tajt budget måste man dock räkna med att åka med en gammal bil som inte drar lika mycket soppa och man bör även räkna med att ibland få sova i bilen.