När du hör ordet bilsemester kanske det går en liten kall kår inom dig, i alla fall om du tillhör generationen som är hopplöst rädd för att göra något som kan uppfattas som gubbigt eller gammalmodigt? Vi tycker du ska släppa taget om den känslan, och i stället inse hur fantastiskt det kan vara med en bilsemester. Tänk dig bara, du köper en begagnad Citroen från Bilweb som du packar in familjen, vänner, flickvännen eller sambon i, och så ger ni er iväg ut på ett äventyr. Antingen strikt styrt av en karta och ett schema, eller så kör ni den äventyrliga stigen och bara svänger lite när ni känner för det och låter vägarna ta er till platser ni aldrig ens tänkt att ni skulle besöka. Låter det inte kul? Det första steget är ju att ta den här bilsemestern i Sverige, men det finns inget som säger att ni inte kan ta er ut i världen och uppleva fler länder och världsdelar via bilen! Svenska Dagbladet har skrivit ett reportage om en underbar bilsemester längs Highway 1 i västra USA. Bland annat står det så här:

Highway 1 är en världskändis bland vägar. Den följer havet genom stora delar av Kalifornien och visar sina resenärer vilken spännvidd och bredd USA har. Vägen ringlar genom skogar, skär genom berg, flirtar med både sandstränder och klippkanter, utmanar Los Angeles trafikvanvett och använder Golden Gate-bron som studsmatta för att lämna San Francisco.

Visst låter det fantastiskt? Du kan läsa resten av reportaget här. Om din fot nu inte kliar efter gaspedalen och händerna efter ratten, ja då finns det nog inget som kan motivera dig.