Förra året skrev vi om vikten av att köra försiktigt vid bilresa, främst nu i februari – då väglaget är så pass svårhanterligt. Men även om man kör oförsiktigt kan olyckor uppstå, nu senast dog fem artister i olycka när deras bil körde över kanten på en bro i Södertälje.

Det var natten till lördag den 13 februari som larm om en olycka på motorvägsbron i
Södertälje nådde polisen, varpå de snarast tog sig tid. Räddningstjänsten med polis var på plats snabbt och även dykare var med för att undersöka vad som hänt. Under natten upptäcktes att först två personer dött i olyckan, senare fann man även ytterligare tre personer.

Under söndagen framgick det att personerna som omkommit var födda mellan 1983-1996, dessutom var de artister som hade spelat på en festival i Norrköping. Personerna i bilen var från Storbritannien och i samband med att nyheten spred sig har deras fans och anhöriga skrivit på deras Facebook-sajt, det är verkligen en sorglig händelse.

Vet inte vad som hände

Trots att det ny har gått en vecka sedan olyckan har man inte kunnat förklara hur olyckan kunde inträffa. Ett vittne till olyckan var Jonny Alexandersson, han stod i kö och väntade på att bron skulle öppnas när bilen med killarna kom i hög hastighet och åkte förbi de bilar som väntade. Jonny säger att bilen gick i minst 70-80 kilometer i timmen, och klippte ena backspegeln på en taxi.

Efter det försvann bilen snabbt och det var självklart många som blev väldigt chokade av händelsen. När Jonny senare var hemma igen kunde han följa händelsen på bland annat Aftonbladet. Han såg då att det var flera stycken som hade dött och kände att oavsett varför det blev som det blev var det väldigt hemskt.

Jonnys historia får en att fundera på om det var självvalt av bandet att åka ner i vattnet, eller om de kanske varit påverkade av någonting. Det krävs ganska mycket att missa de skyltar som finns, dessutom var det ju flera andra bilar som stod i kön vilket borde visat på att det inte gick att åka. Ett alternativ kan även varit att bromsarna på bilen inte fungerade korrekt.