Att styla bilen kan vara roligt och ge lite bättre köregenskaper dessutom, samt att du får en bil med något annorlunda utseende gentemot alla andra. Det behöver inte vara svårt eller kosta skjortan heller. Att byta däck och fälgar, tona rutor och sätta dit extra ljusramper kan du göra hemma bara du är lite händig.

Styla bilen med kromade aluminiumfälgar och sportigare däck är det lättaste att börja med. Du tittar runt på nätet och beställer sedan hem däck och fälg i passande dimensioner. För att få en lite sportigare look inuti bilen finns andra detaljer du kan skaffa. Ibland kan det behövas lite inspiration innan du sätter igång. Listan nedan innehåller exempel på vad du kan skaffa för enkla saker när det gäller bilinredning.

  • Överdrag till säten och växelspak i passande färg
  • Nya fotplattor till broms- gas-och koppling i annan färg
  • En lätt toning på rutorna
  • Sportigare speglar
  • Någon rolig dekal
  • Häng något kul i backspegeln

Extraljus och LED-ramp till bilen

Att styla sin bil med extraljus har varit populärt sedan länge, både inom styling och för att förbättra bilens bruksegenskaper. Utvecklingen har dock gått framåt och idag behöver du inte ha fyra Musse Pigg-öron uppe på taket för att lysa upp vägen framför dig utan kan ha en relativt liten LED-ramp monterad i grillen eller längre ner i fronten. Själva ramperna med dioder och reflektorer har också blivit mycket bättre de senaste åren så att du nu för tiden kan ställa in ljusets spridning på vägbanan mycket mer effektivt. I takt med att utvecklingen går framåt blir dessutom ramperna mindre och mindre. När du stylar din bil med extraljus, tänk bara på att följa reglerna för fordonsbelysning som finns att läsa hos Transportstyrelsen.

Ska du köpa en ny bil så kan du även välja att få den personlig med olika tillval och en del av dessa tillbehör går att montera i efterhand om du redan har en bil du vill styla eller utrusta. Varför ska du ha en bil som ser likadan ut som grannens? Gör lite hemmastyling så har du garanterat en mer unik och personlig bil på ett litet kick.