Äntligen har det fryst på i Sverige. Det var en lång höst med milt väder men nu är vintern äntligen här och till och med i Stockholms förorterna ligger snön kvar.

Desto mer snö är det så klart i de svenska fjällen och det är en självklarhet att åka dit om snö vinter backemöjlighet ges. Fjällen är det perfekta resmålet för familjen eftersom du enkelt kan bila dit oavsett vart i Sverige du bor, för att inte tala om att det är kul för hela familjen. Har du inte haft möjlighet att boka ett fjälläventyr än är det dock dags att du gör det, eftersom det är många som vill åka varpå priserna snart går upp och risken finns att hotell och boende i närområden blir fulla.

Nyheter om fjällen

  • Dagens Industri rapporterar om hur man i Sälen tar integrationen till fjället. Det är entreprenören Jonas Persson, som bland annat driver värdshuset i Tandådalen, Sälen, som har sett till att köket på värdshuset nu har åtta nationaliteter representerade bland de anställda.
  • I dt.se skriver man om hur de boende i Älvdalens kommun i år kommer att få köpa ett skidpass för Idre Fjäll och Fjätervålen för enbart 1200 kronor, istället för de nästan 5000 kronor som passet vanligtvis kostar. För barn kommer det att vara gratis att åka. Det är inte första gången kommunen är generösa mot de boende, men detta är nog ett av de mest generösa erbjudanden på länge. Någonting som förhoppningsvis och troligtvis sprider glädje.
  • I ett pressmeddelande från möbelföretaget Mio kan vi läsa hur de höjer stämningen genom att klä liften i en skön soffa. Väldigt roligt och en bra kampanj som mest troligt kommer att bli väldigt uppskattad. Mios VD säger:

– I Mio är vi gärna först med nyheter, och det här är en möjlighet för oss att synas på en oväntad plats på ett oväntat sätt mot vår målgrupp på skidsemester.