Fordon- och transportprogrammet i gymnasiet, Yrkesakademin, Yrkeshögskolan och Komvux är möjliga vägar att gå för att utbilda dig till, och slutligen börja arbeta som bilmekaniker.

Att arbeta som bilmekaniker innebär att dagligen arbeta med nya utmaningar där ingen dag är den andra lik. Är du intresserad av att meka med fordon, såväl äldre som nyare, felsöka, serva och skita ner dina arbetskläder är detta ett yrke som kommer falla dig i smaken. Du kanske har fallit i tankarna på att utbilda dig till fordonsmekaniker men kanske inte riktigt vet hur du ska gå tillväga? Vägarna att gå är många.

Vägen till utbildning är många

Drömmer du om att bli bilmekaniker finns det ett flertal vägar du kan välja att gå. Står du inför val av gymnasium och vet med dig att du vill arbeta som bilmekaniker finns det ett flertal gymnasieskolor i Sverige som erbjuder dig att läsa Fordons- och transportprogrammet. Har du passerat denna ålder? Kanske har du arbetat inom något annat yrkesområde men känner att du vill byta riktning till bilmekaniker finns det ett flertal vägar du kan gå i jakten på drömmen. Yrkesakademin, Yrkeshögskolan och Komvux erbjuder dig att utbilda dig till bilmekaniker i vuxen ålder och du kan via en snabb ansökan vara ett steg närmare ditt drömyrke.

Arbetsmarknaden är god

På arbetsmarknaden råder det balans gällande utbildade bilmekaniker så chansen till att du får ett tryggt arbete vid avslutad utbildning tros vara god. Behovet av allt fler bilmekaniker växer i takt med att fordonen blir fler och att allt färre väljer att utbilda sig inom detta yrkesområde. Vad detta betyder för dig är att chanserna till ett tryggt jobb ökar och möjligheterna till en god och framgångsrik karriär är ljus.

Vill du arbeta inom ett yrke där du har chansen att arbeta med kroppen, där möjligheterna att utvecklas i ditt yrke är goda, är detta ett yrke som kan passa dig. Ett yrke där arbetsuppgifterna varierar och där ingen dag är den andra lik.

bild på en kvinnlig bilmekaniker