Det finns många saker att tänka på när man bygger ett garage. Du ska få plats med bilen, dina verktyg och dessutom ha plats nog att kunna arbeta och meka med din bil – men något som heller inte ska glömmas är att du måste ha en ordentlig och tillgänglig port att ta dig in och ut igenom.

5341445-garage-and-carAtt bygga garage är något som många villaägare gör för att skydda Gamla Betttan mot väder och vind. Men det finns något som är ytterst viktigt att tänka på när man väl fått upp sitt garage och det är dörren. Det är nämligen ytterst viktigt att ha slitstarka portöppnare då garageporten kommer att öppnas minst två gånger om dagen trehundrasextiofem dagar om året – om man använder sin bil och sitt garage dagligen vill säga. Och en annan viktig sak med just slitstarka portöppnare är att man förebygger att någon skadas eftersom att portöppnaren hanterar porten på ett bättre sätt. Till exempel skriver Sveriges Radio om Gun Granlund som i fjol fick en garageport i huvudet efter att den lossnat från sina gängor, vilket med andra ord tyder på just slitage. Men det finns även andra sätt att ha sönder en garagedörr på – vilket 91-årige Walter Thomas i USA vet något om. Hans dröm var nämligen att köra sönder sin garageport med bilen, vilket han också gjorde.

Högt upp på sin bucketlist

Visst har vi alla en bucketlist, eller något som vi vill hinna göra innan vi lämnar detta liv för nästa. Men 91 årige Walter Thomas dröm skiljer sig nog från många andras. Han ville nämligen se om hans garageport skulle bli till flisor eller om hela ramen skulle lossna med porten om han backade sin bil rakt igenom garagedörren, skriver Dagens Nyheter. Och nu har han fått svaret. Såhär säger han i en intervju med amerikanska ABC News:

 ”I hit the gas, squealed the tires and bang — we went through the door.”