Många svenskar kan tänka sig att köpa en elbil enligt en ny undersökning.  Vilken tur då att Ikea tänker ge sig in på den marknaden. Det innebär sannolikt att priserna kommer pressas ner ytterligare.

bil elbilJa, många vill hellre ha en elbil än en bensin- eller dieseldriven bil. Det betyder att allt fler laddningsplatser kommer behöva ställas upp. Titta om det finns laddningsplatser vid ditt hem och nära din arbetsplats om du vill köpa en elbil.

I Dagens Industri Digital går det att läsa om hur Ikea nu kommer börja satsa på elbilar och samtliga varuhus i världen ska byta ut sina bilar mot eldrivna fordon samtidigt som bolaget även öppnar för att investera i företag som är verksamma i just elbilssektorn.

Genom skiftet hoppas Ikea bidra till högre produktionsvolymer för elbilstillverkarna vilket potentiellt kan hjälpa till att pressa priserna på elbilar – Dagens Industri Digital

 

 Elbilar och laddstolpar på alla varuhus

 

Det som är så bra med att Ikea tar detta steg och håller sig i framkant är att fler företag och bolag följer efter. Nu får nämligen möbeljätten sällskap i löftet om att byta till elbilar av andra globala storbolag, detta är bland andra:

  • Unilever
  • DHL
  • HP
  • Kinesiska Baidu
  • Vattenfall

Ikea säger nu att de tänker sätta upp laddstolpar vid alla varuhus samtidigt som de ska uppmuntra både medarbetare och kunder att även byta till just elbil. I dagens läge är just höga priser en viktig faktor som gör att många inte riktigt vågar köpa elbil. Men när 355 Ikea-varuhus på hela 30 olika marknader helt går över till elbilar kan det nog bli lite av en skillnad.