Ett bra alternativ till den som vill testa på att bila någonstans men inte har någon bil, är att hyra en bil. När det gäller att hyra bil finns dock en del saker man bör tänka på.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om att bila ner till Spanien.

”Det som är smart med att ta bilen till Spanien är dock att man lätt kan ta sig runt när man väl är där. Det är nära på samma regler som i Sverige och det är ingen fara heller att köra i landet.” Läs mer.

Har man dock ingen bil men gärna vill testa på att bila ner till kontinenten, kan det vara hög tid att hyra en bil. När man hyr en bil finns en del saker man bör tänka på. Till att börja med bör man be hyrbilsföretaget att notera alla eventuella bucklor och skador som finns innan man hyr bilen. Annars finns risken att man själv blir tvungen att betala för skador man inte orsakat, skriver man i Dagens Nyheter.

Något annat man bör ha koll på är vilken försäkring som ingår och hur hög självrisken är om en skada inträffar. Vissa bilar har endast trafikförsäkring medan en del har helförsäkring. Detta är oerhört viktigt att veta för att undvika att man själv behöver betala stora summor om bilen får skador. Man bör även ta reda på vilken åldersgräns som gäller för att hyra bil. Detta brukar variera mellan olika företag och olika länder, om man väljer att hyra bilen i utlandet.

När det kommer till hyran för bilen kan den beräknas med en avgift per kilometer eller att man får en viss fri körsträcka. Har man planer på att bila utomlands med hyrbilen bör man kolla med företaget att det är ok att ta den utanför Sverige.