Svenskarna vill köpa hus i Spanien igen” är rubriken i en artikel från Dagens Nyheter som publicerades 21 februari i år. Reaktionen på denna artikel måste nog vara. Äh? När har svenskarna någonsin INTE velat köpa hus i Spanien? Sverige har varit kära i Spanien sedan vi lärde oss hur man tar sig dit. Det hela om varför köpande av bostad i Spanien avstannat handlar snarare om det ekonomiska.

En smart sak att göra om man, som många av våra läsare gör, tycker om att bila på sommaren på sin semester är en semesterbostad i Spanien verkligen att rekommendera. Det tar sin lilla tid att köra dit men bilresan är ju också en upplevelse i sig. Och man kan ju faktiskt variera bilåkandet med flyg eller tåg om man så önskar. Det som är smart med att ta bilen till Spanien är dock att man lätt kan ta sig runt när man väl är där. Det är nära på samma regler som i Sverige och det är ingen fara heller att köra i landet.

Om man är intresserad av att köpa en bostad på en av Spaniens ö:ar, exempelvis Mallorca så behöver man inte oroa sig över att bilen ska behöva stanna kvar på fastlandet. Det går utmärkt att ta över bilden med båt (precis som man gör om man exempelvis åker mellan Skåne och Köpenhamn). Lättast är det att bila från Barcelona!

Om du är osäker på om det är värt att köpa i Spanien kan du ju också alltid ta bilen dit och ta kontakt med en fastighetsmäklare på Mallorca. Då får du veta alla plus och alla minus med att kombinera bilsemester med att ha semesterhus i Mallorca. Mer om att köpa bostad i Spanien hittar du i en artikel här.

Klicka på bilden nedan för att komma direkt till en försäljare av bostäder om du vill ha en inblick i vad du har att hitta.