Det blir allt viktigare för oss att tänka på klimatet och hur vårt dagliga beteende påverkar klimatet. Att åka med bil är ju någonting som många av oss gör på daglig basis, och därför är det lätt att förstå att bilismen är en av de saker vi verkligen måste tänka på när vi ska ändra vårt sätt att påverka miljön. I ett tidigare inlägg skrev vi om hur de vägar vi åker på är en del av miljön, och vi skrev bland annat:

För att bilismen ska bli en så billig affär som möjligt behövs det innovativa företag som jobbar progressivt och lösningsfokuserat. Att kunna använda sig av bilen ska vara lönsamt sett till den hållbara utvecklingen, vilket ställer höga krav på utsläpp, infrastruktur och trafiklösningar.

Men sättet vi kör på har också stor betydelse, det finns nämligen flera sätt att se till att köra på ett mer miljövänligt sätt, ofta kallat Eco driving. Nu för tiden är det sådant man får lära sig när man går i körskola eller när man ska ta körkort, men det är inte alla som fått lära sig det. Eco driving är inte bara bra för miljön, det är också bra för den egna plånboken eftersom man minskar sin bränsleförbrukning. Några sätt att köra mer miljövänligt är att använda motorvärmare när det behövs, att hålla jämn gas när man kör, att snabbt komma upp i rätt hastighet, att hoppa över växlar och att köra på en så hög växel som möjligt. En annan sak som minskar din påverkan på miljön och din bränsleförbrukning är att planera din körning så bra som möjligt så du kan undvika stopp – bilen drar väldigt mycket bränsle när den ska starta från stillastående. Lycka till med din Eco driving!