Att svenskar älskar att bila är ingen hemlighet. Det är någonting vi har gjort sedan bilen blev en självklarhet i våra liv och det är många som föredrar att åka bil på semestern snarare än att ta tåget eller flyg. Innan en bör ta sig ut på småvägar genom Europa är det dock av största vikt att man säkrar bilen ordentligt. Många är det som är flygrädda men sanningen är att det är bra mycket mer troligt att du krockar med din bil än att flygplanet craschar. Och visst kan du överleva en bilkrasch men det kan också gå mycket illa varpå du får stora skador eller att någon närstående inte klarar sig.

Bila tryggt

För att bila tryggt i Europa är det några saker som är viktiga att tänka på innan du ger dig av. En sak är att kontrollera att du har trafikförsäkring och kanske också komplettera med ett utökat försäkringsskydd inför semestern. Om det skulle hända en olycka utanför Sverige har då möjlighet att få skadan reglerad i Sverige istället för i det land där olyckan itnräffade. Smart är också att besiktiga bilen innan du åker. Då kollar du att allting ”sitter som det ska” och du får en chans att komplettera diverse saker som saknas. Glöm inte heller att du bör ha med dig extra däck ifall du får punktering, en första hjälpen-låda och en kartbok ifall in GPS skulle sluta fungera. Det är också smart att ordna med extra bra lampor till bilen. Det kan du enkelt köpa på nätet själv och ett smart tips är att du köper xenonlampor från ljusbolaget.se.Andra smarta saker att tänka på är att ta rast när du kör, det är lättare än många tror att somna framför ratten samt att ha lite extra mat och vatten ifall ni skulle få motorstopp mitt i ingenstans.

Om du inte har bestämt dig för var du ska åka kan du kika in där här artikeln. Där skriver man om de bästa rutterna i Europa och lyfter fram vad som är värt att åka till, vad som kan skippas och vilka vägar som är de bästa och de sämsta.