Att åka till en skidort under vinterhalvåret är såväl en dröm som en självklarhet för många. Även om en sådan resa ofta kan kosta en slant ser man helt enkelt till att spara ihop den summa som behövs, för att kunna få ta del av åken i backarna. När det gäller de bästa skidresorna är det dock, enligt många, Alperna som gäller och inte de svenska fjällen. Alpresor med Rollin’ Snow är populära, till stor del eftersom man köper en stor del av resan som ett paket. Åldern på resenärerna är vanligtvis mellan 18 till 35 år och ett av de populäraste länderna att åka till med Rollin’n Snow är Österrike. Skidåkningen i Alperna i Österrike lockar dock inte bara ungdomar. Även barnfamiljer tycker om att åka skidor just i Österrike. Detta är några av anledningarna till varför landet är så pass populärt:

”– Bad Gastein är väldigt bra för både barn och tonåringar. Liksom på andra orter i Österrike finns här utmärkt sjukvård vilket är en trygghet för föräldrarna. När det gäller boende är ett tips att välja ett stort hotell där det finns både relaxavdelning och lekrum. På flera större hotell kan man dessutom låna barnvagn och skidutrustning till barnen.

Angertal, som ligger mellan Bad Gastein och Bad Hofgastein, är ett populärt skidområde bland barnfamiljer. Liksom på flera orter i Österrike finns svensktalande skidlärare och ordnade aktiviteter för hela familjen. ”

Buss ett av de vanligaste sätten att åka till Alperna

För många är buss till Alperna det självklara alternativet när det gäller att ta sig ner till skidorten och Alpbyarna. Men är man några stycken som ska resa tillsammans så att man fyller upp en hel bil och dessutom är några stycken med körkort kan alternativet att bila ner vara ett att ha i åtanke. Extra värdefullt att åka bil är det när man är en familj med småbarn som ska resa. Att åka buss anses av många vara ett bättre alternativ för just de yngre vuxna, och något som kan vara en alltför stressande faktor för barnfamiljen på resan till snön, skidåkningen och solen. Att resan får en bra start kommer att göra mycket för resten av dagarna i Alperna.