Bilsemester är ett av de absolut bästa sätten att ta sig fram genom ett land eller en världsdel om man vill se mycket längst vägen. Med en bil som redskap har man en helt annan frihet än om man hela tiden har bussar och tåg att passa så fort det är något man vill se eller göra. Förutom att en bilsemester erbjuder väldigt mycket mer frihet och valmöjligheter så kan man dessutom ha med sig betydligt mycket mer packning än om man flyger och sedan ska resa runt kommunalt i landet eller mellan länderna. När man flyger får man genast betala pengar om ens packning har ens ett eller två kilos övervikt. Kör man istället en bil ner genom Europa så kan man fylla hela bagageluckan med gigantiska Samsonite resväskor som alla väger alldeles för mycket.

Road trip

Två av de mest populära bilresorna för många, och inte minst för oss svenskar, är att bila ner genom Europa eller kust till kust i USA. Att under hela resans gång kunna ta det som det kommer, kolla på kartan och i Lonely Planet för att få inspiration och en känsla för var man vill åka härnäst. En riktig frihetskänsla där man träffar människor av alla typer, får se många olika typer av städer, byar och landsbygd eller öken.

Det bästa är att, när man åker på road trip, ha lång tid på sig. Att känna att man måste skynda sig att besöka alla ställen som man vill se och uppleva allt man vill uppleva är ingen rolig känsla. Nej, att ha några månader på sig och kunna ta resan precis som den kommer, stanna där det verkar mysigt eller roligt utan att känna någon som helst stress vad gäller tid(eller pengar för den delen) är det ultimata för en lyckad road trip.