Självklart finns det många olika sätt att bila billigare för den som vill eller helt enkelt måste ha kvar sin bil i vardagslivet. Har man en stor familj med många barn som ska skjutsas och hämtas både på förskola, skola, träningar och hos vänner så underlättar det självklart om man har en bil. Ska man verkligen tänka på miljön, samtidigt som man sparar stora summor pengar, så är det självklart inte omöjligt att ta sig runt i en stad med hjälp av kollektivtrafiken eller rent av till cykel eller fots när vädret tillåter.

Bor man i Stockholm så är det bra kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana i princip överallt, oavsett var i Stockholm man bor. Att skylla på att det inte går att leva utan bilen är därför oacceptabelt i en stor stad som Stockholm. Förutom att det för det mesta går alldeles utmärkt att ta sig fram med kollektivtrafiken, oavsett vilken tid på dygnet det är, så sparar man dessutom mycket pengar. Inte nog med att bensin, parkering och bilförsäkring kostar skjortan idag, i Stockholm får man dessutom betala en tullavgift varje gång man åker in eller ut genom Stockholms innerstad. Åker man istället tåg så sparar man både pengar, tid och på miljön.

Fem stycken anledningar till att välja tåg, buss eller cykel istället för bil:

1.    Du slipper alla höga bensinkostnader, trängselskatter, försäkringskostnader och parkeringspriser.
2.    Du sparar tid genom att inte behöva sitta i bilköer i rusningstrafik både till och från arbetet. Du behöver dessutom inte skrapa några rutor under vintertid.
3.    Genom att åka kommunalt är du snäll mot miljön.
4.    Du får mer energi samt bättre fysik genom att gå till och från bussen eller tåget. Eller rent av promenera eller cykla hela vägen till och från arbetet.
5.    Slipper bli arg på alla dåliga bilister som vistas i trafiken och får på så sätt ett bättre humör.

Nu när våren är här finns det dessutom ingen anledning att stänga in sig i en bil flera gånger om dagen. Gå till en butik som är riktigt bra på cyklar, berätta hur du har tänkt använda din cykel, vad du har för resväg om dagarna och vad du vill få ut av din cykling etcetera så ska du se att den kunniga personalen mer än gärna guidar dig sätt i cykel-djungeln.