Sommarsverige är en vacker syn, och att bila runt i landet gör resan ännu vackrare. När det är som varmast och naturen som skönast, finns det många som anser det vara överflödigt att lämna landet. Istället väljer man att semestra i Sverige och spara utlandsplanerna till den kalla vintern.

Att bila runt i landet blir dessutom ofta ett billigare alternativ mot många av de andra resor man kan göra runt om i världen. Men hur gör man den tid man kommer att spendera tillsammans i bilen till en trevlig stund? Billekar i all ära, men ibland kommer det att vara skönt och rogivande att bara blicka ut på landskapen man passerar i tystnad eller med skön musik ur högtalarna. Visst kan alla lyssna på egen musik i hörlurar, men att lyssna tillsammans gör att man i större grad delar den gemensamma upplevelsen. Även om just musiken kan skapa en del diskussioner.

Konsten att enas kring musiken

Att tillsammans bestämma vad man ska spela för musik i bilen kan verka som en mindre bagatell, men sanningen är att just musiken ofta är det som skapar störst diskussioner under färden. Visst kan man fixa coverband i Göteborg som kan variera mellan allas favoritlåtar, men risken är att detta blir alltför trångt för att det ska kunna anses som en smart lösning. Med ett coverband ökar inte bara antalet deltagare i bilen, utan det blir dessutom extra trång om varje bandmedlem även ska ha med sina instrument.  Har man en normalsstor bild förblir fantasin just en fantasi. Betydligt smidigare är det att försöka hitta ett annat system för hur musiken ska spelas. Varför inte låta alla i bilen spela sin musik en timme i taget?