Tjej med cykel

Många åker bil till sina landställen och liknande. Men det är minst lika många som tar bilen under löjligt korta avstånd. Till exempel när man ska handla mjölk på affären som ligger några 100 meter bort.

Resa långt med bilen

För den som ska resa långt med bil så kan det kännas som att det tar väldigt lång tid. För de allra flesta är det ganska långtråkigt att ligga där på motorvägen en halvdag och sega fram. Då är det bra med tillbehör till din iPhone. Speciellt sådana tillbehör som du kan använda medans du kör. Så att du undviker att vara med om en olycka eller liknande. Ett av de bättre tillbehören är helt klart fm-sändaren som gör att du kan lyssna på radio eller varför inte din alldeles egna playlist medans du svischar fram där på motorvägen. Det är framför allt alla dess möjligheter man har när man sitter i en lång bilfärd som är det viktigaste. Mycket gott godis, kanske till och med mat och dryck samt musik kan göra en hel resa till något kul istället för en segdragen varm resa i en bil.

Ta cykeln när avståndet är löjligt

Medan det finns många som gör betydligt längre bilresor så finns det också många som gör löjligt korta sådana. En bilresa på fyra till fem km tar inte lång tid alls men de allra flesta göra det av vana. I både Umeå och Malmö så drivs nu kampanjer där man vill få bilister att ta sin cykel till jobbet istället. På ryggen står det ”What’s your löjligaste bilresa?” och ska funka som en uppmaning till att få folk att sluta köra dessa löjliga bilresor på ibland under en km. Det som är lite underligt med detta fenomen är också att om man räknar inte att man ska köra ut och in i garaget, sätta igång bilen, ta sig till garaget samt hitta en parkeringsplats, så är det löjligt. Inte nog med att det tar lång tid och att man faktiskt kan till punkt B, det borde också kosta mer att ta sig dit man ska med bilen än vad det man ska göra där eller köpa kostar. Tips på vad du kan göra för pengar du sparar in på en bil:

  • Åka på en resa
  • Lägga pengarna på bättre och roligare mat
  • Utflykter och andra resor